Outplacement – služba, která teď u firem frčí!

10.6.2020
Outplacement – služba, která teď u firem frčí!

Současná doba je plná změn. Máme za sebou karanténu, která téměř na 2 měsíce zastavila řadu firem, prošli jsme první vlnu propouštění, zastavením náborů a teď se vše postupně rozbíhá a začíná sčítání ztrát. Mnoho firem naštěstí „přežilo“ a udrželo si své zaměstnance, ale stále je svírá nejistota a strach z druhé vlny a dalšího zastavení ekonomiky, kterou by už ustát nemuseli. Jsme optimisté a věříme, že se Vám i Vašim zaměstnancům bude dařit skvěle, vše se rozběhne a nebudete se muset nikoho zbavovat, ale jako profesionálové na trhu jsme připraveni Vám pomoci v každé situaci.

Musíte někoho propustit – chtě, nechtě? Dopady mohou být velmi negativní a poškodit dlouhodobě a nákladně budovaný HR marketing Vaší společnosti. Neexistuje totiž nic horšího, než zhrzený a naštvaný zaměstnanec. Obzvlášť, když je propuštěný v dobách nejistoty a nedostatku nových pracovních příležitostí. Jak negativní vliv propouštění snížit na minimum? Řešením je OUTPLACEMENT! Díky němu můžete v těchto dobách i vydělat a zabodovat svým přístupem!

Co to je outplacement a jak probíhá? 

Outplacement je služba, kterou poskytujeme firmám (více informací zde: vložit odkaz na letáček) a jde zde o to, že když propustíte některé ze svých zaměstnanců, propojíte nás s nimi a my se o ně postaráme po kariérní stránce. Obratem jim zavoláme, pozveme si zaměstnance na pohovor, projdeme jejich silné a slabé stránky a poradíme, kam v kariéře dál směřovat. Pomůžeme jim najít nové zaměstnání i sestavit CV tak, aby bylo pro firmy atraktivní. Propuštěný zaměstnanec má tak péči a pocit, že na něm firmě záleží, a i když ho propustila, chce mu pomoci a nenechat ho bez prostředků na úřadu práce. K bývalému zaměstnavateli tak nemá zášť, dokáže lépe chápat situaci a odbourat negativní emoce. 

Aktuální situaci nám popsal Lukáš Prušák, který zastřešuje Outplacement ve společnosti Prušák Group:

M.: Lukáši, jak to v současné chvíli na trhu vypadá, je o outplacement zájem?

L.: Ano, je. Řada firem situaci zatím zvládá, ale několik společností se na nás s prosbou o pomoc už obrátilo, takže teď řešíme outplacement cca pro 10 zaměstnanců, z toho 2 jsme už novou práci našli a jsou před podpisem smlouvy.

M.: Jak zvládají zaměstnanci propouštění v této době?

L.: Tak mrzí je to, cítí nejistotu, ale překvapilo mě, jak pozitivně reagují na outplacement. Jak díky němu opouštějící firmu chápou a jsou rádi, že mají péči a vše vidí více optimisticky.

M.: Kolik tato služba zaměstnavatele stojí?

L.: To je individuální, záleží na rozsahu služeb a počtu zaměstnanců, ale nejedná se o žádné závratné částky. Rád s firmou proberu jejich možnosti a udělám nabídku na míru. V případě dotazů budu rád, když se na mne firmy obrátí. 

Další články

Koronavirus na trhu práce

Koronavirus na trhu práce

Covid-19 – celosvětové téma číslo jedna, které zasáhlo mnoho oborů. Pomalu vystupujeme z nejistoty, nařízení se nyní uvolňují a vypadá to, že se život vrací zpět do „zajetých kolejí“. Nebo ne? Jak to tedy teď vypadá na trhu práce a jak koronavirus ovlivnil pracovní nabídky?
27.5.2020
27.5.2020
Pracovní trh se mění – Jak vyplout z davu a získat vysněnou pozici?

Pracovní trh se mění – Jak vyplout z davu a získat vysněnou pozici?

Časy, kdy byl kandidátů nedostatek a personalisté se radovali z každého nového CV už jsou bohužel pryč a koronavirus v tomto ohledu značně zamíchal kartami. Momentálně je na trhu mnohem více volných kandidátů, než pracovních pozic. Nemá však smysl dál vyčkávat a čekat, jak se situace vyvine. Získat pozici snů můžete za jakýkoliv podmínek, musíte však vystoupit z davu!
13.5.2020
13.5.2020